Tuesday, February 9, 2010

*Pulau Pangkor Trip..




...Hari ini aku br dpt peluang meluangkn masa utk memblog, aku ada jgk sempat membuat blog walking tp teda masa utk menulis, aku sebok membuang masa sepanjang percutian ku baru2 ini. Minggu lepas aku bercuti ke Pulau Pangkor bsama adik dan 2 org kazen ku. Memang enjoy sakan la d sana mcm2 aktiviti ada. Ikutkan ati memang tak puas lg bcuti. Tp xpa next season lg coming soon..hehehe..


Jumaat 5 feb 2010, adalah ari pertama kami bgerak ke lumut. prjalanan selama 4 jam lbh, naik kebas bontot aku duduk. Rasanya mo 6x aku tdr dlm bas..huhuhu.. lbh krg 3.30 ptg kami sampai d stesen lumut trs ke jeti beli tiket feri plak utk ke pulau pangkor. Dr lumut ke pulau pangkor prjalanan lbh krg 45 minit naik feri. Mula2 naik feri tu gerun jgk takut klu2 mabuk laut tp bila dah naik syok plak tak plak mabuk..huehuehue.. Sampai kat jeti pulau pangkor kami d sambut mesra oleh kak ina, dia ni sbnrnya kakak angkat adik aku. Dia la yg bsusah payah dptkn kami bilik d chalet.. thnx a lot kak ina InsyaAllah next time kitorg dtg lg.. Actualy chalet tu fmly dia punya so dpt la kitorg diskaun..hihihi.. Ptg tu kami apa lg terjun laut la berendam..huahua..

Sabtu 6 feb 2010, ari yg penuh aktiviti dr pg sampai la tgh mlm.. penat tp seronok giler.. Pg lps bfast kami memulakan aktiviti dgn ronda2 pulau. Tp tbantut kejap sbb teda transpot, actualy kat pulau tu ada pengangkutan jgk d sediakan ada jgk kereta utk d sewa harian slain kereta motor pn ada jgk n basikal. Tp memandangkan kami b4 ni terlalu la terer sangat2 bwk motor jd motor kami tolak tepi. Yg lucu konon2 nak try test basikal plak, tergelak tuan punya basikal sewa tu adakah basikal pn nk try2 dulu..hahaha.. tp bila dah pegang basikal tu nak naik pn payah dah la tu tinggi plak.. huahuahua.. so basikal pn rejek jgk.. Nak sewa kereta lg 1 hal sbb nk kereta auto je sbb yg c pemandu ni terer klu autu je..huehuehue.. tp malang lg sbb kereta auto dah kena sewa.. hampeh btl.. Ujung2 kitorg jalan kaki..huehuehue.. Penat yg amat dah la panas tp semangat mau ke pekan punya psl tpaksa redah jak.. Dah hampir2 dkt pekan kitorg dah penat sgt2 then kebetulan lalu la bas mini klu kat sana bas mini ni la pengangkutan dorg kira mcm teksi la. Pakcik driver tu hon kitorg apa lg sepantasnya kami pn naik.. Bkenalan la dgn pakcik driver ni dia ni india, dia bg kami diskaun bwk ronda2 pulau tu.. Puas jgk la meronda sambil ambik gmbar.. Tghari kami pn blk ke chalet utk mkn tghari. Tgh mkn tu slh seorg tuan punya chalet tu dtg kat meja kitorg borak2 n bkenalan. lepas mkn dia nk bwk kitorg jalan2 ke satu tempat plak. tmpat tu kira private ckit la hanya org2 tertentu je blh masuk. Adalah sejam kami lepak sana sambil bsantai2 nengok mat salleh bkeliaran. Jam 4 kami gerak blk ke resort sbb next aktiviti kami pegi snockling plak. Fuhhh masa naik bot tu punya la bdebar sbb laju giler. smpai kat 1 pulau tu, tah apa dah nama pulau tu..huhuhu.. kitorg d bg brifing kejap cara2 nk pakai gugel nk tgk ikan.. Seram aku nk trn sbnrnya maklum la kitorg 4 org ni haram jadah reti berenang tp abg snockling tu ckp xpe klu tk reti berenang sbb ada life jaket jgk. jaket tu blh tampung berat sampai 120kg so maknanya selamat la klu pakai tu tak kan tenggelam punya.. Tp seram punya psl aku tak brani jgk..huehuehue.. Lps je snockling apa lg mandi taim. Jam 6 lbh kami pn blk ke resort. Sblh mlm plak lps mkn mlm kami d bwk plak ke karoke.. ermm klu bab ni memang pebret kami.. hahahah.. melalak sepuasnya la..

Ahad 7 feb 2010, last day kami d  pulau pangkor. Lps mkn tghari kami check out singgah kejap kat pekan shopping ckit. Sampai kat lumut ujan lebat lepak kat gerai sambil tgu bas btolak blk kL... Isnin aku pn blk kk.. InsyaAllah ada rezeki next season punya percutian lg..hihihi.. enD..






utk lbh byk tayangan gambar sila klik cni.. klik laju2





4 comments:

zulhilmi bdk blur said...

mcm best jugak...
ad lg x pg mn2...
hihi..
nk ikot

impian dalink said...

dlm prancangan.. ok gak klu u nk ikot u la byr.. huehuehue

kulanz said...

wah.. jauh perjalanan ni.. patutpun lama menghilang.. hehe

impian dalink said...

jln2 mkn angin baitu tuan..hihihi