Wednesday, April 28, 2010

*Lawatan Majal..


..25 April 2010.. kali ni aku n team meNu n majal inside [walhal org2 yg sama jgk] buat outing utk melawat Muzium Sabah.. Planing ni sbnrnya da lama tp atas sbb2 kemajalan anggota2 yg tbabit tdak dpt d elakkan maka tbengkalai la.. Akhirnya tlaksana jg. Seperti yg d janjikan waktu, masa dan tempat maka anggota yg menjayakan misi kali ini d ketuai oleh Penghulu Majal Inside tuan Cheng aka Penghulu Janggutan Segala Majal dan d bantu kuat oleh mr.Elol aka PengantaQ MaboQ PoLblas Majal serta ahli2 majal yg sememangnya majal2 belaka :3.. Antaranya Yeokok aka Ratu Majal, PP aka camerawoman majal, Gundave aka akinG majal, Citut aka Jamal Jirapa Pemihir Majal, Shah Reign aka Pegawai Perhutanan Majal, Eli bini Shah dan Aku sendiri [smua nama2 majal kecuali aku..huehuehuehue] 


.. Pergerakan bmula jam 12, actualy jam 11 tp d sebabkan pemandunya majal jd waktu taim pun jd majal la :3 rombongan viva 4ever sampai dulu d tempat kejadian seramai 5 org. Sampai2 jak terus mengantak posing maut lg dangir :v penat posing kami pun lepak d pondok yg d sediakn sambil menunggu ketibaan pegawai perhutanan majal dgn pasanganya, beberapa minit smpi la mereka dan d ikuti pasangan manang mutu Gun n Citut.. Tanpa blama lg kami pun mnyerbu tmpt kejadian. Very2 happening n sporting abes la team2 kali ini dan majal abes..huehueheu.. Mcm2 aksi paling mkn abes klu part posing smua bakat luar biasa pantang dgr 123 dgn majalnya auto posing smua..huehuehue..

..Tp mnyedihkan bila kami melawat rumah kaum murut klu ndak silap, rumah tu ada 1 permainan [blh d katakan permainan la] melompat atas papan dan papan tu akan melantun [korang bayang2 la mcmana bendaala tu :3] Aku punya la keseronokan melompat bak kesarungan tiba2 kaki ku tepeleot gedebuk! ni kali la.. ndak psl2 kaki aku cedera..huhuhu..lebam smpi skrg masi blm baik lg.. tu la majal.. Tp dlm2 kesakitan tu posing tetap posing asal dgr jak 123..huehuehue.. Penat, panas dan lapar mcm2 lg la.. Oleh kerana masa terhad kami menamatkan misi dlm jam 4 lebih.. Bgambar kenangan kali terakhir bramai2 n terus bla... Singgah kejap d 7eleven beli minuman n bgerak pulang -END-

..Bsama ini aku titipkan bebrapa gmbr majal utk tontonan umum..








*untuk lbh byk tayangan gmbr sila klik Cni.. klik kuat2 :3




3 comments:

Mixmilin@gundave85 said...

teda tanda "like" ka ini?? paitu manang mutu?? mutusamy bilu ka?? 0__O

impian dalink said...

[unlike] suda sa kasi laik pos sndiri :3 hueheuhue.. ya2 mutusamy manang mutu laitu :v

yeokok said...

hini kali la KOMPOM MAJAL segala forever... =))=)) ... 123 wakakakakaka